.

2021

Assamblea de Mans Unides

Assemblea de Mans Unides

Dissabte dia 20 de febrer va tenir lloc de forma telemàtica l’Assembla de Mans Unides, presidida per l’Arquebisbe Joan-Enric i la Presidenta diocesana Sra.Teresa Cabanas, amb la participació del Delegat episcopal diocesà Mn. Lluís Eduard Salinas, rector de La Massana al Principat d’Andorra.

Amb una pregària i una exhortació de l’Arquebisbe a superar les dificultats que està creant la pandèmia per a tenir activitats presencials com acostumava Mans Unides (sopars contra la fam, mercats, obres teatrals…) va iniciar-se l’assemblea. No podem deixar d’ajudar els germans de terres llunyanes, per més dificultats que tinguem a casa nostra. El lema de la Campanya d’enguany és ben significatiu, “Contagia solidaritat”, i ens hi hem de dedicar amb nova creativitat.

Els participants es van mostrar animats per al treball i, si bé han pogut realitzar la col·lecta quasi a tot arreu, a diversos llocs es farà més endavant, i sobretot les altres activitats complementàries de la Col·lecta tindran lloc quan siguin possible. Es postposen, però no es deixaran de fer.

A l’assemblea es van aprovar el Balanç i el Pressupost de l’any 2020, que va poder cobrir tots els objectius programats, i amb un increment d’un 2% en els recursos. Enguany la perspectiva és força bona.

Es va comunicar la clara distinció que s’ha aconseguit entre Mans Unides d’Andorra pel que fa a Mans Unides d’Espanya, sobretot perquè calia distingir els fons i els recursos entre els dos països. Continuaran aportant una ajuda substancial a la Campanya de la Diòcesi, i en tot seran com una agrupació arxiprestal més.

El projecte que Mans Unides ajudarà aquest any 2021 està a Uganda, i el compartim amb la Diòcesi germana de Sant Feliu de Llobregat. Té a veure amb un projecte de millora de la seguretat alimentària i dels ingressos de famílies camperoles.