.

2022

PresentacióTrípticActivitatsProjectesBalançFotos

Andorra la Vella, el 22 de gener de 2022

SAPS QUE les vint-i-sis persones més riques del món posseeixen tanta riquesa com la meitat de la població mundial?

l SAPS QUE, a més dels ingressos, els salaris i les riqueses, les oportunitats de les persones depenen del seu gènere, de la seva família i el seu origen ètnic, de la seva raça, si tenen o no discapacitat i altres factors?

l SAPS QUE mil tres-cents milions de persones viuen avui en situació de pobresa multidimensional i el coronavirus podria augmentar aquesta xifra en cinc-cents milions més? Per a la fam, la pobresa i la desigualtat no existeixen vacunes.

Mans Unides, a través dels seus projectes, té la intenció de comprometre’s pel bé comú, la justícia social, el destí universal dels béns i construir un futur comú amb responsabilitat comuna, escoltant la gent descartada, optar per la sobrietat, per no malbaratar el que és de tota la humanitat i compartir.

Aquest any la campanya de Mans Unides només tindrà un acte de campanya, ja que les mesures sanitàries no ens permeten fer actes més concorreguts, com la vetllada de dejuni, l’aplec d’esbarts i el concert de corals.

Així, us esperem al cinefòrum el dia 24 de febrer a les 20h30 als cinemes Illa

Carlemany on debatrem sobre el film “Adú” en companyía de la Noemí Rodríguez.

Aquest any més que mai, us hi esperem.

Meritxell Farrero Naudi

Presidenta

Cinefòrum
Dijous 24 de febrer a les 20:30hCinefòrum amb el film: “ADÚ” (2020).Director: Salvador CalvoModeradora: Noemí RodríguezCinemes Illa Carlemany d’Escaldes-EngordanyEntrada Lliure

Adú ens fa reflexionar sobre el drama humanitari lligat a la immigració. De la mà d’un nen camerunés de 6 anys recorrerem Àfrica amb l’esperança d’arribar a Espanya, la terra promesa. Aquest film ens farà reflexionar sobre el drama humanitari que té lloc a pocs kilòmetres de casa nostra, un drama que viuen milions de persones que arrisquen la seva vida per creuar el Mediterrani.

Sindian-Senegal

El projecte pretén alleujar la problemàtica crònica de manca d’infraestructures educatives adequades d’un municipi rural del departament de Bignona, Sindian, construint i dotant d’equipament 4 noves classes en un institut de batxillerat, facilitant així l’accés a l’educació formal en condicions dignes a un mínim de 140 estudiants. Població de SINDIAN, situada prop de la frontera sud de Gàmbia, a la comunitat rural de Sindian, al nord de la zona de Fogny, a la regió de Casamance, al sud de Senegal

Responsable: Pere Jorba de l’Associació Kassumay

Aportació Govern d ́Andorra 39.927€
Aportació Mans Unides 16.748€
Tegucigalpa-Honduras

Enfortiment de l’educació preescolar i primària a la colònia marginal 14 de Marzo de Tegucigalpa.
Aquest projecte pretén afavorir la inserció dels nens i nenes més vulnerables de la colònia 14 de Marzo en el sistema educatiu, promovent una educació de qualitat, millorant la nutrició dels nens i nenes més vulnerables que assisteixen al centre infantil “Virgen del pino” i promoure la inclusió dels nens i nenes amb problemes d’aprenentatge o algun grau de discapacitat en el sistema educatiu.

Responsable: Padre Patricio Larrosa de l’associació ACOES

25.000€
Akonolinga-Camerún

2a fase de la renovació de l’orfanat: construcció de la cuina, sostres i paviments.

Responsables: Marguerite Ngodjoe i Sor Basilia Ruiz

18.290€
Mampatim-Senegal

Construcció d’un edifici que acollirà l’administració, la secretaria, el magatzem i la cantina escolar de l’escola Anna Maria Jou.

Responsables: Rosa M. Lleonart

13.000€
Mimboman-Camerún

Aquest projecte pretén afavorir la inserció social dels joves gràcies a una formació de qualitat en fusteria utilitzant l’alumini, tot i preparant-los a entrar en el mercat laboral i a crear la seva pròpia empresa

Responsable: Pare Josep M. Sabé del centre professional Don Bosco

6.250€
Reo-Burkina-Faso

Posada en funcionament d’un hort. L’objectiu principal és permetre l’adquisició i la transferència de coneixements i habilitats en la producció agrícola, garantir una dieta equilibrada i conscienciar la població sobre els problemes ambientals

Responsable: Maria Navarro de l’associació andorrana Coopera Local

4.674€
Kankan-Guinea-Conakry

Els joves estudiants de l’escola professional Don Bosco construiran ells mateixos 20 armaris metàl·lics per guardar les seves pertinences en les seves habitacions del “foyer” on resideixen per acabar els seus estudis i aconseguir una feina que els permeti entrar en el mercat laboral.

Responsable: Pare Rafel Sabé

4.420€
CONTRIBUCIÓ AL PROJECTE DE MANS UNIDES DIOCESANA D’URGELL

ÍNDIA-Districte de Bareilly, Uttar Pradesh – Empoderament i educació de nens i adolescents. Es formarà 600 joves amb diversos tallers de salut i educació, posant èmfasi en els matrimonis infantils

12.500€
 a
Total projectes finançats 140.809€
Balanç Campanya 2022
Donacions anònimes particulars 75.945,12€
Aportació M.I. Govern d’Andorra 39.927,47 €
Activitats de campanya 1.348,28 €
Col·lectes Esglésies Parroquials 9.415,88 €
Col·lectes Col·legi Sant Ermengol i Sagrada famíia 1.315,2 €
Despeses de campanya i de l’entitat 837,09 €
TOTAL CAMPANYA 127.144,86€

Mimboman CAMERÚN Formació en fusteria i alumini

HONDURAS
Alumnes del Projecte educatiu de l’associació Acoes per enfortir l’educació preescolar

HONDURAS – Alumnes Escola Virgen del Pio

CAMERÚN– la nova construcció de l’orfanat comença a ser una realitat

MAMPATIN, SENEGAL

Actual de la part de l’escola Anna Maria Jou de Mampatim que estem finançant

SENEGAL – Escola de Sindian en construcció

BURKINA-FASO Ja s’ha posat en funcionament l’hort finançat per Mans Unides i l’ONG andorrana Coopera Local