.

2019

Assamblea mans unides Balaguer60è aniversari

Dissabte dia 2 de febrer va tenir lloc al Santuari del Sant Crist de Balaguer l‘Assemblea anual de Mans Unides d’Urgell, presidida per l’Arquebisbe Joan-Enric, la Presidenta Teresa Cabanas i el Consiliari diocesà Mn. Lluís Eduard Salinas.

Van aprovar els comptes de la Campanya i aportacions de 2018, reflexionar sobre possible increment amb accions diverses i van aprovar el Projecte pet a l’Índia d’aquest any, en continuïtat amb el 2018.

Van comptar amb la col.laboració d’Aleix Vilalta, laic que visita el Tercer Món tots els estius durant un mes i ara ja jubilat pot prestar-hi més dedicació, el qual podrà dedicar temps a fe-se present testimonialment en activitats de la present Campanya.

El dissabte 5 d’octubre va tenir lloc la trobada interdiocesana de Mans Unides a Montserrat, per celebrar el 60è aniversari de l’associació pública de fidels i donar gràcies a la vegada de tota la feina feta.

La Delegació d’Urgell s’hi va fer present, encapçalada per Mons. Joan-Enric Vives, per la Presidenta-Delegada, Sra. Teresa Cabanas, i el consiliari diocesà Mn. Lluis Eduard Salinas. Les activitats van començar amb la benvinguda i actuació de l’Esbart Rocasagna de Gelida. Després es va dur a terme una conferència de la Gna. Mª Dolores Martín, benedictina sobre la tasca de Mans Unidas, la solidaritat amb els que tenen situacions de fam i subdesenvolupament, i la promoció de la dona.

L’acte central de l’acció de gràcies fou l’Eucaristia, presidida per Mons. Agustí Cortés, Bisbe de Sant Feliu de Llobregat i concelebrada per Mons. Vives, Mons. Vadell i l’Abat J M Sole, i a la qual van assistir-hi molts fidels i membres voluntaris de Mans Unides de les Diòcesis amb seu a Catalunya. Mons. Pardo s’hi va poder incorporar més tard. 

Després tingué lloc el dinar festiu, dins el qual tingueren unes breus salutacions tant l’Abat de Montserrat, com el Secretari general i la Directora de Programes dels Serveis centrals a Madrid.

Al llarg d’aquest any 2019 Mans Unides està celebrant el seu 60è aniversari tal com varen fer l’any 2009, però enguany amb més il·lusió, ja que són 10 anys més de tasca i de bons resultats. 

En ser poques les ocasions en què es poden reunir els voluntaris de Mans Unides i trobar-se amb persones que d’una forma o altra, estan vinculades a Mans Unides, va ser una reunió plena de joia en la qual els assistents es van poder retrobar, conèixer millor, compartir i estrènyer llaços de germanor.  

Fou una ocasió magnífica per trobar-se a Montserrat, als peus de la Mare de Déu, i oferir-li la feina de tants anys, demanar-li ajuda, protecció i que continuï donant ànims per treballar en favor dels nostres germans més necessitats i a favor de la solidaritat i la justícia.