.

2015

Visita Pare EugeniAssamblea Balaguer

Jornada de seguiment de Mans Unides a La Seu d’Urgell 

El dia 11 d’octubre va tenir lloc a la Residència Sda. Família de La Seu d’Urgell la Jornada de seguiment de la Campanya i els Projectes per al 2015 de Mans Unides de la Diòcesi d’Urgell, a la qual se sumen Mans Unides d’Andorra. La trobada va estar presidida per l’Arquebisbe d’Urgell, i la Presidenta Sra. Teresa Cabanas i el Delegat Episcopal Mn. Lluís Eduard Salinas. En aquesta ocasió van assistir-hi el Rector del Seminari i els seminaristes en ordre a prendre contacte amb aquesta Associacioó de fidels tan important per a la solidaritat amb el Tercer Món.

Van revisar la Campanya anterior, i l’estada al Bisbat de la missionera vedruna Núria Sola, així com es van donar informacions de la nova Campanya i els possibles projectes que es duran endavant. Es constata un manteniment i fins feble creixement de les aportacions que fan que no es vagi enrere en la solidaritat.

També es van presentar les Jornades de formació a Madrid que tindran lloc els dies 24 al 26 d’octubre.

Assemblea de Mans Unides a Balaguer

El dia 31 de gener a la Casa d’espiritualitat del Sant Crist de Balaguer va tenir lloc l’Assembla de Mans Unidesdel Bisbat d’Urgell, presidida per l’Arquebisbe Joan-Enric i la Presidenta Sra. Teresa Cabanes, acompanyats pel Delegat episcopal Mn. Lluís Eduard Salinas, i amb l’assistència de més d’una vintena de membres representants dels grups locals de Mans Unides d’Urgell i d’Andorra.

Es van aprovar el balanç i el pressupost, es va revisar la Campanya de Mans Unides de l’any passat, 2014, que es va valorar positivament havent-se assolit els objectius de realitzar els dos projectes previstos i un tercer, gràcies a la generositat d’un particular que l’assumeix sol. Les entrades disminueixen una mica, però en el conjunt s’ha augmentat degut a aquest particular donatiu.

La Presidenta va informar sobre la Campanya per al 2015, el dia del dejuni voluntari contra la fam que serà el divendres dia 6 de febrer, i la col·lecta del diumenge dia 8 de febrer, amb diversos materials per a la campanya. El sacerdot missioner Combonià Dario Balula Chaves participarà enguany amb diverses conferències i aportacions a la Diòcesi d’Urgell dins els actes de la Campanya.

El lema de la Campanya per al 2015 és “Lluitem contra la pobresa. T’hi apuntes?”. Aquesta és la 56ª Campanya de Mans Unides i recull el treball dels últims vuit anys en el marc dels Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni que fixà Nacions Unides.