.

2020

Assemblea diocesana

Assemblea diocesana de Mans Unides a Balaguer

El dia 1 de febrer al Santuari del Sant Crist de Balaguer va tenir lloc l’Assemblea diocesana de Mans Unides d’Urgell i Andorra. Presidits per l’Arquebisbe Joan-Enric acompanyat de la Presidenta Sra. Teresa Cabanes i del Delegat episcopal de Mn. Lluís Eduard Salinas, els membres de Mans Unides van revisar la campanya del 2019, van aprovar el balanç econòmic i el pressupost dels projectes del 2020, van presentar els materials de la Campanya ja a les portes del febrer 2020, amb els altres actes que es puguin anar duent a terme al llarg de l’any, i es van comunicar experiències de treball solidari pels països més empobrits.

La 60a Campanya de Mans Unides corresponent al 2019 ha tingut a la Diòcesi unes entrades totals de 72.695,50 euros i la Campanya de 2018 es va completar amb 70.959,11 euros. Sobre el que es recull a les Parròquies es va donar gràcies a Déu per la generositat de tothom, que en temps complicats com els actuals, havia tingut un increment de més d’1%, passant de 45.090 euros el 2018, als 45.618 recollits el 2019. Mans Unides donava gràcies a tots els Rectors i fidels de les Parròquies per haver mantingut i, fins incrementat, el que recull a través de les col·lectes.

L’Arquebisbe Joan-Enric va compartir la seva experiència encara propera del seu viatge a Jerusalem, Ramal·la i Gaza, al gener, en suport als cristians de Terra Santa i en servei a la pau entre Israel i Palestina. Va posar en relleu el bon treball que religiosos, religioses i laics amb el Patriarcat llatí de Jerusalem i la Custòdia Franciscana, amb cristians d’altres Esglésies i ritus allí presents, realitzen en el dia a dia d’aquelles terres castigades per la violència, la inseguretat i les dificultats contínues per dur a terme la seva missió. Va fer adonar que gràcies a Mans Unides, entre d’altres, com Càritas espanyola, s’afavoreix molt que a la Terra Santa es puguin realitzar projectes de creixement i de servei a la justícia, l’educació, l’atenció a col·lectius desafavorits i, en darrer terme, a la pau per a tots els habitants, sense excloure ningú per la seva confessió religiosa.

Un dinar de germanor va cloure la trobada d’aquest moviment que divendres dia 7 de febrer celebrarà el Dia del Dejuni voluntari contra la fam i el diumenge dia 9 la col·lecta a totes les parròquies de la Diòcesi en solidaritat amb els necessitats d’arreu del món.