.

2021

PresentacióTrípticActivitatsProjectesBalançFotos

Andorra la Vella, el 10 de febrer de 2021

Benvolguts,

Després d’aquest any tan complicat per tantes persones del nostre país i de tants indrets, es pot dir que els valors estan canviant i que s’ha generat una onada de solidaritat.

Ara, el sentit comunitari de l’existència i la responsabilitat de cuidar-nos els uns als altres afloren més que mai.

En aquest sentit, el lema de la campanya 2021 de Mans Unides, Contagia solidaritat per posar fi a la fam, s’inscriu en aquest moviment de consciència generat per la crisi munidal generada per la Covid.

Encara que el nostre país passa per greus dificultats, la missió de Mans Unides és la de recordar que el dret a l’alimentació és lluny de ser un dret i un fet, i que és molta encara la part de la població més desfavorida que passa gana.

Per aquesta raó, cal  replantejar-nos el sentit del bé comú, que cadascú reflexioni sobre el que pot aportar a la nostra societat i que tothom contribueixi a crear un món més humà i digne per tots el que el compartim.

Aquest any la campanya de Mans Unides només tindrà un acte de campanya, ja que les mesures sanitàries no ens permeten fer actes més concorreguts, com la vetllada de dejuni, l’aplec d’esbarts i el concert de corals.

Així, us esperem al cinefòrum el dia 4 de març a les 20h30 als cinemes Illa Carlemany on debatrem sobre el film “El me llamó Malala” en companyía de la Noemí Rodríguez.

Aquest any més que mai, us hi esperem.

Meritxell Farrero Naudi

Presidenta

Cinefòrum

Dijous 4 de març a les 20:30h

Cinefòrum amb el film “El me llamó Malala (2015)”

Director: Davis Guggenheim

Moderadora: Noemí Rodríguez

Cinemes Illa Carlemany d’Escaldes-Engordany

Entrada Lliure

Aquest documental narra la història real de Malala Yousafzai que va ser atacada per un talibà en resposta a la lluita de Malala per l’educació de les nenes pakistaneses. Lluny de ser silenciada, la seva veu s’ha convertit en el Premi Nobel de la pau més jove de tots els temps al 2014 i en un símbol de l’accés a l’educació de tots els nens.

Camerún-Nkolondom  

Finançament d’una sala i equipament quirúrgic per a l’hospital de malalts de sida.

Responsable: Germana Basilia Ruiz

 
Aportació Govern d ́Andorra 28.736€
Aportació Mans Unides 8.834€
Camerún-Yaoundé
 

Financem una sala de costura on es dóna una sortida professional a joves que estan en situació de vulnerabilitat o que han deixat els seus estudis.

Projecte finançat en part per la Tarja Solidària Morabanc.

Responsable: Josep M. Sabé

2.500€
Gàmbia-Jirong  

Finançament d’una casa d’acollida per a nens que viuen en famílies monoparentals i nens orfes. Es tracta de construir una vivenda de 7 habitacions.

Responsables: Mossèn Pepe Chisvert i la fundació Kalilu Jammeh

18.000€
Tchad-Sarh  

Construcció d’un galliner. L’objectiu del projecte és que els nens i l’associació tinguin menjar de qualitat, que puguin vendre els ous al mercat i que aprenguin a gestionar els animals i la posta d’ous de manera responsable i col·laborativa.

Responsables: François i Nathalie Frys de l’associació Balimba que recull nens del carrer.

5.640€
Senegal-Sokone  

Segona etapa de la construcció del Collège de Sokone amb les Escoles Pies: Es vol construir 3 aules, la sala dels mestres, la sala d’informàtica
i blocs de lavabos.

Responsable: Carles Gil-Saguer

40.000€
Guinea-Conakry-Kankan  

Els joves aprenents d’oficis de mecànica i electricitat de l’escola professional Don Bosco s’allotgen en una casa d’acollida però dormen a terra. Amb l’adquisició de 20 lliteres es busca millorar la seva qualitat de vida.

Responsable: Rafel Sabé

3.572€
Tegucigalpa-Honduras  

Aquest projecte vol facilitar l’accés a l’educació secundària de 129 joves de comunitats rurals que no han pogut treballar durant l’epidèmia i que no es poden pagar els estudis per accedir a la universitat. Es volen pagar les seves matrícules, els llibres, equipar les aules d’una escola, formar el professorat i també portar material pedagògic des d’Espanya en containers.

Responsable: Patricio Larrosa de l’associació ACOES que treballa amb nens pobres i amb discapacitats a les escoles.

5.970€
Colombia-Bogotà  

La Fundació Mare Janer vol ajudar la gent que dorm al carrer i immigrants veneçolanes en situació d’extrema pobresa i en risc d’exclusió social per construir un menjador que gestionarien de manera col·laborativa: 16.000€ – Adequar un espai per acollir a persones que dormen al carrer: 2.400€ – Construir banys i dutxes: 5.600€.

El preu total del projecte és doncs de:

Responsable: Sabrina Martin

24.000€

CONTRIBUCIÓ AL PROJECTE DE MANS UNIDES DIOCESANA D’URGELL

 

Ajuda en seguretat alimentària, en tècniques agrícoles, sanitat i higiene per 600 famílies de la regió de Mbarara a Uganda.

12.500€
   
Total projectes finançats 140.422€
 

Degut a que el projecte del Tchad-Sarch ha estat finançat per una altra organització, hem pogut finançar un nou projecte a la població de Yaoundé que consisteix en la remodelació d ́un taller de
metal.lurgía al Centre Profesional Don Bosco, per un import de 4.500.-€
La nostra tasca seria impossible sense els amics, col.laboradors, voluntaris, donants, empreses, mitjans de comunicació, bancs, associacions, escoles, entitats religioses i fundacions, patrocinant iniciatives o prestant serveis molt diversos.

En nom del beneficiaris dels projectes , MOLTES GRÀCIES A TOTS

Balanç Campanya 2021
 
Donacions anònimes particulars 108.027,04€
Aportació M.I. Govern d’Andorra 28.736,63 €
Activitats de campanya 2.615 €
Col·lectes Esglésies Parroquials 8.168,41 €
Col·lectes Col·legi Sant Ermengol i Sagrada famíia 2.001,16 €
Despeses de campanya i de l’entitat 825,29 €
   
TOTAL CAMPANYA 148.722,95€